Wednesday, December 1, 2010

bye!

fuh fuh fuh fuh fuh fuh

6 hours left!

after 6 hours i won't be suffer in this 'world'..
oh2. cepat lah 6 hrs. x sbr mau habis cepat.
afta dis x jejak lg kaki ke ump terchenta ni.
wuwu.. pasni dah x ulang alik Pekan lagi dah.

gonna miss everything. susah payah pahit jerih aku kat sini ak ingt smpai bila2. sbb betapa tersiksanya jiwa raga ak bila assign kat sini. semua yg ak buat jd x betul. i miss zaman Utmkl dulu. where friends are alwys by ur side. gaduh2. baik. gaduh. baik. penuh dgn asam garam. compete in study. ketawa sama. nangis sama. bila ak dah tercampak kt sini, ak dah x merasa semua benda tu. i miss all about utmkl. x sama dgn sini woooo.. naseb baek 3 tahun jea. kalau lebih lg mmg merana ak. after this, i wont see ump lg. even graduating pon rasa malas. coz x best. haha. xpe la ak da merasa grad dulu. yg penting ak dpt degree. huuu...

bye all. bye ump. not gonna miss u.

Thursday, November 11, 2010

selamat membuat keputusan

assalamualaikum..
eceh. hari ni hari jumaat. bersopan2 tu bagus. heh.
hari ni dapat berita gembira sbb buah yg aku tunggu akhirnye gugur gak. ngeheh. ini semua sbb petanda mimpi mlm td la nih. punya la semangat berkobar3 nk masuk satu company ni akhirnya dpt jugak. wuuuuhhuuu. mimpi jadi kenyataan lah kan. alhamdulillah....

sebelum ni, dpt offer utk praktikal kat satu company kat KL. *nama company dirahsiakan*. heheh. punya la khayal 3 tahun dulu nk keje kat company tu. konon2 nk buat part time lah. pakat2 ngan kekawan nk cr duit lebih la konon2nya. fyi, company tu buat chip. oh wow cam interesting lah kan. hahah. tp angan2 je tuh. seme takot nk mintak. x pasal2 jd operator pengeluaran. hiihih. angan punya angan masa diploma dulu sampai ke ijazah berangan lagi nk masuk sana. akhirnya tiba masa nk praktikal try2 la usha. last2 dapat!! bapak la happy. tp pikir2 balik, ala, jauh lah nk pegi KL balek duduk sana jauh dari mama nnt rindu uhuk3.

tp xpe, rasa tidak mahu berjauhan tu menguatkan semangat aku untuk usha tempat2 yg lg dekat. dgn bantuan bro akhirnya dpt jugak company teeettt. happy lagi. sbb memg lama la jugak berangan nk masuk. asal lalu je by-pass mest nmpk signboard besar2 company tuh. ish. msuk sini sdp gak kan. dkat ngan rumah. wallaweii. impian jadi kenyataan.! keinginan x mahu berjauhan itu akhirnya tercapai.

agak lama nk tunggu jwpn company teeettt ni. maklumla x through official la kan. agak redha gak lah nk accept offer company KL tu. mcm rasa peluang cerah jugak kt KL.elaun boleh tahan. rumah ade. makan free. tp company teeettt ni mostly apa yg ak dgr sape perform boleh dpt keje terus. xyah pening2 pegi interbiu sane sini.best kan. tp tetiba je hati ni x dpt buat keputusan. hati ni tetiba berat nk pegi KL pulak. sedangkan buah yg dr putik aku tunggu skrg dah mengkal dan luruh ak buat cam nk xnk je kutip. sebab ape ye? ak sendiri pon xleh jawab. mungkin firasat dan naluri ak skrg ak ni pon tgh meronta2 nk bg keputusan. apa2 pon, ak bersyukur sgt2. cuma skrg ni kena timbal balik lah. so bila dah kusut sgt cara terbaik adalah solat istikharah. uh.oh.

tp rasanya keinginan nk bersama mama selama yg mungkin tu lagi kuat. mahu habiskan masa yg ada bersama. kerana she's clinging too much lately. needs me like i'm too far away. apa mahu buat? coz im the only daughter to lend a shoulder to cry on. the 'clingyness' made me worry. uhuk3.

hummmm......selamat membuat keputusan.!!...

(@_@)

Tuesday, November 9, 2010

maaf kita jauh berbeza

my simple note for today.

----> maaf, kita jauh berbeza. macam langit dengan bumi. ibarat pipit dengan enggang. memang jauh panggang dari api. mcm tu lah perumpamaan kita.
----> ibarat kata, kau kaya harta, ak papa kedana. kau anak datok ak anak drebar.
----> kesimpulannya, kau deserve lagi bagus dr ak kot. carilah org laen.

rah!

Tuesday, November 2, 2010

mintak kawen

awak. sy nk masuk minang awak. boleh kan?

erk. *terkedu*

*****

aih. bab2 kawen ni lemah betol la ak rasa. sensitip. org tua2 kata jgn tolak pinangan. nnt susah dpt jodoh. betol ke? kalau nk pakai kata2 ni agaknya main terima je la ye pinangan pertama tu? eventho tatau asal-usul-pokok-pangkal-mai-ntah-mana-ntah.

naa. bg ak, selagi x lepas kakak aku kawen, selagi x lepas adik2 ak blaja, selagi x beli rumah, selagi x ada bisnes, selagi utang2 x abes, selagi tu lah x kawen. byk lagi 'selagi' tu sebnrnya. byk benda nk pikir dulu. ade berpendapat kawen muda untung. untung dari segi mana? ha ini yg kita tatau. heheh. mungkin mereka yg kawen awal tu yg tawu. kite yg menengok je ni tatau pa hal.

Macam mana tetiba ade org masuk meminang kau?
maaakkk... (ade ke org nk kat kau nie? pasan lebeh!)

Imbasan Fantasi
dulu2 kan. time tgh hangat2 bercinta kan, berkhayal punya la jauh. nk kawen stail cani stail camtuh. nak lalu bwh pedang lagi tuh. maklumla ex-cik abg org askor kan. pastu pilih warna dah. xmo r ckp. malu. pastu nk kawen xnk tergesa2. lambt2 pon tape. asal kawen. dok teringat balik aiii indahnye percintaan ni ek. boleh dok berangan jauh2. tp tu lah. dok berangan meroyan sgt gamoknye jd mcm ni le. ntoh ke mane jugok peginye. ak kesana ngko kesinun. aiii..(sile baca dlm loghat Perak)

apa dok lalut teringat zaman muda remaja yg x matang otak pikiran lagi. ishh. skrg masa untuk pikir ke depan ye cik billy. ahak. ak kalau nk kawen bior 'spouse' ak mantap. tu yg penting kan. mantap yg macam mana? ha ni nk kasi tau ni. mantap dr segi kewangan taraf hidup peribadi rohani fizikal sumo2 lah. bkn nk habaq bagi perfect sumo. kan. nk bg perfect layak ka untuk ang nih? aiii. dah mantap kalau nk mai bg tanda pon mai lah. x kesah heh. *gatai nk menikah*....tp ak ade target nk kawen bila gak. not too early not too late. depends.

something yg keep bothering ak ialah, camne nk ckp kat org tua yg kita nk menikah? hahah *blushing*..........org tua pon x sogok aih suh menikah. depa x kata pa pon. xdak pulak depa kata

"ang ni bila nk menikah? tua dah ang ni buleh menikah dah aih"...xpon,
"ang dah ada boipren belom? kalau belom mak ada dah calon. kot2 la ang berkenan ka"...xpon,
"ang ni dok menggatai kepit sana sini baik ang menikah ja. mak restu nya aih."

hahahahahahahhahahaha... kem slm lah org tua ak nk ckp lagu tu tau. paling2 pon depa akan ckp camni.

"blajaq la bagi habis dulu. pastu cari boipren kt tempat keja. kawan pastu nk menikah boleh la. dah sama2 keja. cari yg engineer je tau!"
hahaha. tokok tambah la pulak. tp betol ape. ak nk kekalkan status single kat univ ni sampai da keje. time degree ni xde pulak org nk. xpa2. x kusut eh otak ak xdak boipren. steady ja. time dip dulu lebat bercinta sampai skrg depa tatau ak penah dilamun cinta. ahak. cukup skali la bercinta. serik dah aku aih. penat tau x.

la ni apa yg penting kena jadi engineer dulu. pastu baru pikir kawen. pastu baru pikir camne nk susun ayat depan org tua habaq nk kawen. malu aih. sensitip betol. pasai depa x penah bincang hal ni. tu yg malu tuh sampai nk berboipren pon jadi segan aih. punya la 'virgin' sampai hal2 camni pon mau malu. hahah. *istilah virgin tu bkn maksud dara je kayh.

Dalam nas Hadis sebagaimana sabda Baginda yang diriwayatkan oleh Bukhari yang bermaksud:

"Perkahwinan itu Sunnahku, sesiapa yang tidak suka kepada Sunnahku, dia bukan daripada kalangan umatku"

(riwayat Al-Bukhari)

dulu penah gak terpikir xnk kawen. boleh x? seriously. huhu. tp bile dah beso ni pikir2 balik rase cam nk kawen la pulak. Tuhan dah bukak pintu hati aku. Alhamdulillah. dulu penah ckp kat ex, if something happen to us, in case we broke up or u die, i won't seek another guy to replace u. bapak la bangang dan bodo2 alang aku. he is not the one. yes, he is my first but not the last. i keep waiting for him to come back till now. well i assume he is not my jodoh kot. i guess my jodoh is out there. waiting for the time to happen. yg penting, ak kena jaga diri dulu. kena persiap dgn jatidiri seorg muslimah. xmo nakal2 mcm dulu. *'sy nk lelaki soleh! sy nk ustaz2 type..hahah'.

tapi apa2 pon, bagi kaum hawa, jagalah peribadi (tetiba menyelit). keep ur virginity until ur first night. (thanks to mdm has). bukan pasal virginity je, kita kena jugak jaga batas2 adab2 yg dah digariskan dalam Islam. jadilah wanita yg terpilih dan sebaik2 perhiasan (wanita solehah). wanita solehah itu lebih baik dari 1000 lelaki soleh.

p/s: arrr...ak suka sentuh bab2 pompuan nih. nnt next post nk compile pasal wanita solehah pulak. sbg ingatan sesama kita dan juga diri sendiri. jadilah muslimah sejati!

p/s/s: tgh mood menggatai nk menikah. pa salah kan berangan skali skala. ahak.

=)

Minta Kawin-Project Pop..
nice!

Wednesday, October 20, 2010

berehat sebentar

sedang berehat. menjalani terapi.
physically and mentally.
adios.

Friday, October 15, 2010

sedang serik

seriously,..

sekarang sudah serik untuk berbuat baik. nk kata ikhlas, x harapkan balasan, kadang2 itu tipoo je semua. lebih2 lagi kalau kita korbankan masa dan tenaga kita semata2 nk bantu org. tp ade ke org nk buat mcm tu kat kita? sanggup korbankan masa tenaga dan harta untuk kita. seriously ak sanggup. dah mmg sifat azali rasa mcm x boleh nk tolak permintaan org. even ak mamai sekalipon, org dah mintak tolong, ak ikutkan aje..

"Da, anta ak pegi town kejap leh?"
"Da, ambik ak kat terminal leh?"
"Da, pinjam keta"
"Da, nk mintak tlg sikit leh?"
"Da......mcm2 lagi lah"

Tolong boleh. x mintak upah pown. tp agak2 gak r. nk gunakan tenaga ak lebih2 lg melibatkan kereta ak pon kena melabur lah sikit kan. muahahah. bikin panas je. maunye tak. ak dok usung kau kehulu kehilir satu sen pon x hulur. ni kes masa mula2 bwk kereta dulu. kalau nk kira2 mau cecah 1 rat gak ar kos nk usung kau. bkn nk berkira sgt la kan. kalau hulur sikit pon xpa. kalau ak naik kancil xpela jugak nk isi minyak sikit2. ini nk isi minyak pon daku jugak. ha. tgok. kan dah mengungkit.
naseb dpt kwn 'baik' camni.

bab tolong2 ni lemah sikit lah ak kan. pantang org mintak tolong. baik ak jadik superman jek. wuuhhuuu..

abg super! tolong!!

bkn stakat duit jd mainan isu, tp kalau situasi yg lain2, what i give u, u shud give back laaa. bkn nk suh balas sepenuhnya. even sikit pon ak dah rasa appreciate sikit lah. 50% pon tape. nampak lah sikit rasa thankful tuh. huhu. teruk ke aku nih. bkn pe. rasa mcm lately dianiaya sikit lah. bkn lately je.. sebelum2 ni pown. tapi hati mampu kata sabar je. kena ikhlas woooo... tp mmg situation baru2 ni betul2 bikin panas dan menggelegak. ikot hati mmg makan penumbuk je. penat2 ak bazirkan hari ak demi kamu. ahh.. malas cite lah. yg penting kau x tunai janji2 yang kau tanam masa ak tolong kau itu hari. tiba giliran ak tunggu hari nak tuntut janji kau menghilangkan diri. poodaahh.


kau kenal ni?

hambik kau sedas. geram. fuhh. puas hati. sekarang ak maafkan kau. buaahahaha. ak kan budak baik. anyway terima kasih lah yea. kalau kau terbaca post ini, im sorry!! lah yea.

betul ke tolong nk ikhlas2 jea? wuuuu.. sometimes yea dude. sometimes. asalkan kena dgn situasi ok. sedang serik ke? oh yeaa.. sbb ade satu mangkuk ni suka2 hati susahkan ak utk kepentingan dirinya sendiri. nk ak suapkan jugak sebiji2 nasi dalam mulut kau. sorry la. nk tolong sikit2 boleh la. tolong byk2 boleh jalan. gua lg byk nk pikir. nk bg anak makan apa mlm ni duit tinggal singgit je. nk byr yuran sekolah anak lagi. bil broadband, astro byond, utiliti blabla.. pakai bulu keti xpe la. sng dpt. hak8. gurau2.

.thanxbye.

Tuesday, October 12, 2010

it is all about respect

Respect has great importance in everyday life. As children we are taught to respect our parents, teachers, and elders, school rules and traffic laws, family and cultural traditions, other people's feelings and rights, our country's flag and leaders, the truth and people's differing opinions. We may also learn that how our lives go depends every bit as much on whether we respect ourselves. The value of self-respect may be something we can take for granted, or we may discover how very important it is when our self-respect is threatened, or we lose it and have to work to regain it, or we have to struggle to develop or maintain it in a hostile environment. It is part of everyday wisdom that respect and self-respect are deeply connected, that it is difficult if not impossible both to respect others if we don't respect ourselves and to respect ourselves if others don't respect us.

Respect also lingers on one's privacy. If u don't respect others privacy, you are really hated. How to overcome the situation when your privacy is looked down by others? Well, it is hard right? Should or should not you just simply express directly or just zip your mouth and stay where your butt are. Aigoo. We are humans. You are taught by respect from childhood. Don't be cold-hearted and just being selfish.

**********

Fuh, letih lah nk speaking. hahah.

Ckp pasal respect kan, my mom sgt3 tekankan soal ni dlm hidup sehari2. My mom is very 'cengeng' u know. Pantang ade anak dara tapi x sopan, x bersih, pemalas and whatnot. K fine, ak x se'perfect' mana. Tp tahu x, ape yg mak kte ajar tu lah yg akan kte bawak ke mana2. Like her common sentence,

"Kau kat rumah bolehlah nk bermalas2an. Baju ke mana pinggan ke mana. Kau dah duduk rumah org nanti kalau org xsuka org xkan nk ckp depan2 punye. Sekali org xsuke bila kau dah buat baik nanti org xnmpk tau. Sebab perangai yg negatif tu lah org sibuk2 nk ungkit2. Kalau terus dgn perangai mcm ni jgn harap org nk buat kau jd menantu"

Paham x. Mendalam gak ar. Rumah org tu boleh gak dirujuk pada rumah mertua. Once dah pegi rumah mertua, sekali kau wat silap mmg org dah pandg lain arr. So, kalau dah camtu, kte kenalah latih2 diri supaya tidak bermalas2an dan kte juga kena respect pada diri sendiri. Kite nk buat org respek kt kite, kite kene respek diri sendiri dulu. Ini kerja rumah pon tak tahu buat jgn harap la nk duduk dgn mertua lebih2 lg dpt yg cengeng dan cerewet mcm my mom.

Sampai hari ni, ak xkan lupa satu benda ni. Citenye, aku balik sekolah satu hari. lapar beruk dah perut ni. x sempat bukak stokin ak dah tepis tudung saji cedok2 nasi makan x pandang keliling dah ni. tetiba je rasa telinga ni terbakar jap.
"kau ni berapa hari x mkan? entah nmpak ke x mama kat tepi nih. entah tahu ke tidak mama dah makan ke belum ke. berat sgt ke mulut tu nk tny? blablabla. makan sorg2 x ingat org. blablabla. pentingkan diri blabla..."
peh. pedas gila. sejak hari tu ak kalau makan mest ringan mulut tny "jom la makan sekali". even ak da tau mereka dah melantak segala mak nenek. bcoz that's what they call respect. nah. learnt a lesson.

kdg2 ade gak bunyik camni,
"kau xleh tutup kuat2 lagi ke pintu tu?"
wowwow. jgn sekali2 hayun pintu sesedap rasa okeh. pantang beliau. ak pon mmg smpai skrg jgn harap nk dgr ak hempas pintu. x sopan kn rasanya?

sebab tu kite perlukan org tua dlm hidup kite. utk guide kite sepanjang hidup ni. sbb kite sentiasa kena belajar. my mom kalau sesapa bgun lewat lebih dr pukul 9 alamatnya mmg minum air free sebaldi ar atas katil. kdg2 x dpt air kosong air soya pon jadi. dare her. lagi, beliau sgt pantang kalau beliau di dapor anak dara boleh tgok2 tb besarkan bontot. fuh. pantang lah mak haku. pe lg? huhu. byk ar. kadg2 pikir gak. ade ke mak org lain perngai cam mak ak ni ha? ntoh. ak tgok rilek je kwn2 ak bila mak gi kursus, hari pegi kursus tu manis je ah jemur kain tp bila mak balik dari kursus 3 hari kemudian tgok still baju yg jemur 3 hari lepas kat ampaian lg. wuhhuu. gile heaven. kalau my mom mmg die akan hempok dgn kata2 bisa r.. tp pecayelah. itu semua untuk kebaikan kite. hari demi hari ak tahu nk uruskn rumhtangga hasil dr didikan beliau yg cenge. heheh.

mmg byk sgt ak blajar. from there i learn to respect others. bkn respect je. adab2 sopan pon. dua2 berkait rapat sgt3. i never being selfish. but kdg2 tertanya2 jugak kan. kita bkn main respect org tp org x reti pulak nk respect kite. k fine. asalkan kita respect sama diri kita sudah. byk nk cite sal respect ni. mendalam sgt. ak just ambil contoh dr pengalaman hidup dan situasi di sekeliling.

**********

To respect a person is not possible! Change your attitude and your mind.
Still, there is a value to respect which money can't buy. Though someone's life might not depend on it, there are times, many times in fact, when another person has the chance to make a personal decision - a judgment call.!
Think about it pal.

Thursday, October 7, 2010

it's hard to thank you

technically, we are not siblings. our mother and father are different.
but practically u've been a brother to me so long ago.

"dr kecik lg, awak memg byk tlg org. org tatau nk say thanks mcm mana. sbb kita bukannya selalu berborak2. kita pon mcm org asing. tp org tahu hati awk baik. walaupon kita rasa awk jerk kdg2, tp awk baik. betul."

*******************************************

dis week mmg terrible. the main problem is duit. duit ooo duit. inilah dunia. duit kalau petik kat pokok bukan dunia lah namanya. ak x kesah sgt pasal makan. ak nk wat projek nih! menyesal ak gi belanja 1000 aritu. menyesal gila. skang nk bg makan keta pon susah. sian dia terperuk bwh panas. silap aribulan kalau ak nk kua isi minyak skali mati tgh jalan. adesshh. sorry mona. xde duit nk bg mkn.

sampai camtu skali kan. bdk2 ni tny, xkn x mintak kat parents? ehh. oh. tidak sekali2. parents tu last option kot. tahun ni x pernah mintak sekali pon duit kat abah. eh. yeke. x. ade sekali je. dlm tahun ni. hebat kan? mama selalu. roomates? aishh. dah byk duit dia ak pow. supervisor? oh wow! great idea. tp kalau x sempt byr nnt dia potong la pulak markah aku.(xde kene mengena). so nk xnk terpaksa buat loan lain pulak. mcm harem je bab depa kata masuk duit seminggu. tp seminggu lebih ak tgu nih. byg duit pon x nmpak.

ak tgh kritikal skrg ni tau x. ak bg masa kt diri aku smpai ujung minggu ni je utk siapkan projek. kalau x, mmg tempah kubur la aku. (wowo.bodo). so ak sgt2 memerlukan d.u.i.t. sbb mendalah tu yg wat projek ak x jalan. hampes.

lastly, terpaksa gunakan ahli keluarga jugak. dan org yg blh diharap itu adelah bro.

susun ayat kan main cantek sayu2 bangang je. naseb dia reply ok. AISEH! betul ke ni. tetiba ternangis lah plak. mcm empangan pecah. sbb pe.? ak tau la jgak kewangan dia bukanlah bagus sgt. ok betul. kite ni bkn org kaya sgt. cukup2 makan je. ibarat kata sekali nk mkn kena kuis jari2. phm x? ala mcm kais pagi mkn pagi kais petang mkn petang. setengah org kais pagi ni makn smpai pagi lusa.

tetibe hati berbunga kejap. bercampur baur. td sedih skrg berbunga pulak. aishh..

susah kan hidup xde duit nih.

************************************************

"kalau awk ade peluang baca blog ni (kalau awk tau org ade blog lah kan), org nk ckp TERIMA KASIH sbb dah buat mcm2 utk org. org suruh itu, ini, awk ikutkan je. susah nk ckp NO. awk pon byk dugaan. may God bless thou"


*
*

Wednesday, October 6, 2010

unstoppable

here's a simple note for you.

thanx awak for making my heart beating every single day...
i go to class with a broad smile and bright eyes and also happy heart.!
n i need not to worry. bcoz i knew u were there.

terima kasih u unstoppable-heartbeating-darling.

=)

never felt so happy

Friday, September 24, 2010

My Nu Baby

Burpp.
Alhamdulillah.
huhu. sungguh x senonoh bila starting je dah menge'burp'kan diri. heh. x apalah. mcm lah korg x burping kan.

oh.oh. by the way, selamat hari raya.!(terlambat ke aku ni?). mohon seribu keampunan jika ade tersilap kata terguris perasaan sapa2 yg rasa diri mereka dianiaya oleh aku selama ini kan. aku kan jahat orangnya. hahah. (x ikhlas). eishh2. x. betol2. ikhlas.! sory sgt2 kat anda2 semua. time mcm ni la nk bermaafan. typical kan. hari laen mcm berat nk mintak maaf. konon nk tunggu hari raya. kalau sempat mati dulu camana? uhuk.

oh. raya? x best lah. sbb x balek kampung. first time raya kat rumah. huhuhuhu. tp xpelah. belajar x balek raya. mana tahu nnt da further study kat oversea mmg x balek raya la kot. pitih2!! hahah. kalau pitih sng dpt mcm cabut bulu keti xpe gak. (erk!). um. biasa2 je. duduk rumah, mkn kuih raya sendiri, maen2 kucing, tgok tb, da boring tgok tb gi pulun tdoq pulak. org sebuk2 beraya kite 3 beranak boleh bantai tdoq. alahai. umm. tp adela raya 2 3 bijik umah. xdela dok peram bontot lam umah je kan. hahah.

oh. kuceng! aritu we got visitor dr planet mana ntah. comey. upe2nye gf si oren. mana dia jmpa ntah. siap bwk balik rumah.


ini oren aka bapak budak



da gf. aka PUT mak budak.

**********************

dah bawak balik umah satu hal. beranak pulak satu hal. haishh. dpt lagi cucu cicit.











haha. buat khianat skali skala kat bebudak ni syok gak kan.

k fine. skrg bebudak ni pon dah besau. pandai cari makan, berak bertempat (kdg2). tp kalau bab makaaaaan, mcm org gila. err. kucen gile. kene sepak pon x ape. asal dpt mkn. bila da dpt makan, nk sepinggan sekor lak tuh. hampeh. dah lah menumpang. nak x nak kena la divide gak makanan sekor sepinggan. demand!

kesahnye, satu hari tetiba ade pulak hamba Allah ni lalu dpn umah. x semena2 mengaku kucen die. eh2. ak bengkek dah ni. ingatkan dia nk tuntut la kan. ak penat2 jaga golok gadai bg makan, korban psm ak tiap2 mgu semata2 nk take care menatang tu seme. heh. tp upenye dia kabo je tu kucen die. pk2 xpelah dah memg tu hak dia, bg lah balik kan. eh2. dah suruh bwk balik tuh xnk pulak! alasan konon rumah dia byk kucen da. takut nnt kalau bwk balik nnt si Put tu kalah makan. eh helo. makan time x penah si Put tu kalah ok. Momo hero kampung gagah perkasa tu pon boleh kalah dgn si cengeng tuh. betapa garang nk mampos minah seko nih. skali rebut makanan dia gi tampor2 sesapa yg cube kacau dia nak makan. mcm dia sorg lapo. haishh.

dah tu xpelah. hari raya ke brp ntah, dah nekad dah ni nk anta si Put ngan anak2 kt umah hamba Allah tuh. byk lah pulak soalannye. nk ambik balik raya ke berapa nih? sapa suruh anta?. eh2. sukati arr. kucen lu, lu jage arr. kucen lu tu buat kucen2 hero wa merana tau. asek kecut perut x senang duduk rumah. dah la kucen2 lu mkn byk. huhuhu. tp xdela ak ckp gitu kan. hak3. orait la. setel. esoknya kucen tu boleh ade balik dpn umah ak dgn anak2 skali. complete. haishh. xleh jd nih. ini mest keje hamba Allah tu dtg anto balik. cilakes. pasal ape ak ckp keje dia? sbb kan, kalau dia pasan kucen hilang dia mest dtg cr balik kt umah ak. ini x. senyap seribu bahasa. sah! keji gila buat cani. xnk, ckp arr. penat ak usung anto arituh. dah ar. naik darah ak cite sal makcik nih. (baru je bermaafan kat atas td. ahak.). lantas ak jd benci sebenci3nya kat Put anak beranak. sbb tuan kau tu sengal. kau pon sama sengal cam tuan kau gak.

x kesah r. lantak ko la Put. sbb ak da ade kucen baru. wekk ;p. jgn hrp ak nk main kau lg.






brrrr....geram gila kot ngan budak nih. nyam3.


ngeh. teka la mana dpt. teettttt. masa dah habis. ngahahah.

2morow for sure aku sampai rumah aku nk terkam si Babi, eh Baby ni dulu. miahahahha.
can't wait! sbb x sampai seminggu lagi dia jd penghuni baru.
.
.
.
adios.

p/s: tp xdelah kejam sgt aku ni kan. si Put still lagi dalam jagaan ak. so kena fair and square lah aite? x baek membeza2kan anak2. uhuuk2.


Monday, August 30, 2010

HappY BirtHdaY LaLink!~

Buat Syarfina Othman,

selamat hari jadi untukmu,
biarpun kita jauh berbatu-batu,
kau sentiasa di ingatanku.
meskipun biar byk dugaan kau hadapi,
aku tahu kau boleh atasi,
kerana kau insan cekal yang ku kenali.
kaulah teman suka dan duka,
segala kenangan kita bersama,
akan ku simpan selagi terdaya.
walau apa pun rintangan melanda,
percayalah satu perkara,
kau disayangi Yang Maha Esa.
biar apa terjadi,
kau tahu aku ada di sisi,
untuk sentiasa menemani dan memahami.

Selamat 23 Hari Jadi.





love the way you are.
.
.
.<3

Saturday, August 28, 2010

Aduh mati!! [Pt 3]

salam...

uwuwuwuw..
hari kames hr tu mmg hari paling suwey kot bg sy. mcm2 dah berlaku. design hilang lah, ape lah..

sy nk cite pasal ape yg jadik lepas design tuh hilang..

sy agak sy nk g jmp Dr pukul 2 kan. tp alih2 sy sendiri yg postpone suka2 hati pukul 4. our meeting mmg fixed hari kames. pukul berapa x kesa. sbb dia mmg free. mmg da dkt pukul 3 tuh, setelah design sy hilang beberapa jam lpas sy pulun siapkan. 30% siap..hmm. not bad. dgn redhanya sy print out and then bru sedar rupanya byk silap. block terabur x edit, dimension utk parts x ade. ish2. tp kan, sy redha je. dia nk ckp ape jap lg pandaila haku goreng,.

pukul 3 baru pegi mandi. siap2 packing laptop baju busuk dan kerja2 sekolah lalu sy turun dgn lahapnya. beg disandang dan di tgn ade dsgn yg dah print beserta buku log dan THERMOMETER.

alkisahnya, sy syg sgt2 kat termometer tuh. siap bg nama lg. MATTY. rege murah je pown. rm20 jek. kalau x psal projek nih,mmg sy xkn ade termometer. owh2. syg sgt..

hah. back to story. tgh sebok2 nk letak beg laptop ngan beg baju busuk dalam bonet keta kan sy rasa x sedap hati dah. ok . sbb cuak lah kot kan. kt tgn ni ade lg ketas dsgn dgn Matty. nk tutup bonet last2 ntah camne Matty leh jatuh pulak! herrkk. tergamam beruk kejap. sy tenung je. xde perasaan nk kutip balik. sbb tgh pikir "erk! pecah ke x. pecah ke x?". sbb pe tatau pecah ke x? sbb Matty duduk dediam dlm casing nya. ok i thought ade casing mmg secure la. x pecah kot. sbb tu ade casing. nk protect. angkt2 terus kachiwa sbb Matty really pecah!! OMG. gerammmmmmmm.

wuwuwu.. sy menangis dlm hati.. dah sekian lama ak jaga kau dgn kasih sayang tetiba hari nk pegi show off kau dkt Dr terus kau pecah tau.! huk3. Matty pecah bhg 3. alahai. ok dah2. x guna nk nangis. mmg diri sendiri yg careless. nk amek gmbr Matty pon xde kamera. fon mura la katakan. huk3. dah x panaskan keta dah. sbb hati dah panas. sy pecut g bilik Dr. ketuk2. xdek org tua nih? hampes. nk tunggu ke nk call? ok2. call lah sng cite.

sabar je tgu dia angkt fon. borak pny borak last2 tau ape dia ckp? dia ckp x ade kat Pekan! ugh haiiii... tetiba panas je muka. ok fine. dah terkena dah. pulun2 buat design sekali xde rezeki daaaa...

k fine. sy x agak2 dah. dalam hati ni dah gumbira, marah pown ade. trus otak melayang teringat rumah. dlm kepala ni mcm2 da pikir. ape nk jadik lak pas nih pulak. dgn termometer pecah, hati ni dah x tenteram dah. tgh syok2 bwk keta bru sedaq minyak xdop pulop!

oh2, xpe. caltex dekat je. haishhh! bru teringat sesuatu. duit ade 2 henget je dlm wallet. addooii. minyak ni mmg da paras2 idong dah. sbb seminggu dah x isi. dok hostel pon bukn gerak sgt pon keta. nk g bndr, jauh. pikiaq nk cucuk kt caltex. eh la. caltex ni ne de atm lak. terpaksa lah pegi petronas yg jauh tuh. redha2.

selamat isi perut keta terus balek. tetiba jmpa lak tembikai tepi jalan. orait gak kan beli tembikai sebijik dua. katanya manis. tp tu lah, kata2 x semestinya betol kalau xde bukti. mmg hangin bila balek terus belah tembikai tuh. pucat gile. mama dgn kakak dah gelak kaw2. asek perli je. "madu".....sbb sy dgn rakusnya sampai2 umah terus cakap "tembikai madu!". hakikatnya tembikai yg abah beli dlm peti tu lg merah menyala nk banding dgn i pny. caaiiissss..

pe nk ckp lagi.

sy seorg yg kesian di hari khamis itu.

tambh pulak mama ckp kereta yg sy pakai masa sem lepas tuh accident. kereta tu my sis-in-law to be yg pakai. katanya tiang letrik hempap bonet. kalau dihempapnya driver yg cantik jelita tu kan x ke naya. umm. keta tu ke yg suwey? dah msuk 3 kali accident dlm masa x smpai 2 tahun. penin2.

orait2. penat dah ni. nk buke nasi goreng kampung 2 pinggan hari ni. moga x suwey mgu dpn.

selamat berpuasa semua!
.
..
...

Wednesday, August 25, 2010

Aduh mati!! [Pt 2]

ye3...

mmg mati ye....

as i shout dkt fb ku punye status, "my design is gone!!"

uwwwaaa...gone dah satu hal. nk ngadap muka Dr jap lg pe cite nih? huk3.. penat je ak buat semua mendalah tuh. dan semuanya pegi tanpa izin daku! ini mmg berat dah nih. dah tertido semalam mmg x dpt dimaafkan. lg teruk bila design ni x nk rajin2kan diri wat awal2. mmg x dpt nk dimaafkan.

ape boleh buat? padan muka.

ni semua gara2 ak tertekan butang 'esc' td. galak sgt dok mating2 component dalam solidwork ni alih2 jari yg mmg dah ready kt butang escape menggraviti. adeshhh. hang!! pas hang pe lak jadik? opkos la burn. bangek.. bukak2 cari2 godek2 mmg x ade okeh. x sep. geram, marah, sedih, hiba, pilu, tensi, cuak, takot....seme ade lah.

ni mmg pengajaran la nih. laen kali sep la dulu. ngeng.

cane? pe cite nih?
.
.
.
.
.
.
.

Aduh mati!!

salam.

adesh.
hr ni mmg suwey kowt.

ummm..umm..umm..design x siap lagi! uwwaaa.....

mlm td konon2 berazam nk siapkan design sblm 8pg hr ni. aiseh rupa2nye boleh pulak tertido bgun pukul 8pg pulak tuh. sahur dgn solat jgn ckp la. mmg out of story. geram betolll. 2 hr ni mmg x terbgun sahur lah. mentang2 dah nk balik rumah, sahur tu dah sah2 mama yg kejutkan punye. ini duduk sendiri2 ni bunyi alarm phone pon mcm dah nazak sgt. fon tu nazak atau ak yg nazak? heshh. telinga ni lah. x dgr alarm. huhu. roomate pon sama. ktorg ni ade mslh alarm-deaf kot (haha.istilah sendiri). dah camne tuh. 2 2 pon x terbangon.

pe cite design ni pulak..! adesh. nk x nk kene la struggle wat design nih. janji nk show pukul 10pg. but now? pukul 10pg tgh chaiyok2 nih. huhuhu. kene postpone pukul 2 lah nk hantar complete. tp kalau kul 2 pon x siap agy cane lak. nk alek umah kul bape lak. nk sampai uma sejam dua gak. xkn nk postpone alek umah esok kot. oh2. neva. ak dah janji dgn si dia nk alek ari nih gak. nnt majuk lak..

tp dalam bz2 ni sempat lg tulis entry nih. hasam betol.. lepas tension sikit lah.

ookeh2. smbung!

daa.
.
.

Tuesday, August 24, 2010

hari ini-24/08.jam1920

seperti yang tertera di atas,

pada hari ini, 24 Ogos 2010, saya dengan ini melancarkan 'peperangan dalaman'.

perang ini termaktub dgn sendirinya pada jam 1920.

perang ini adalah berikutan rajukan angkara dipinggirkan dan dilupakan.

dan dgn itu, segala ajakan untuk berfoya2 selepas ini akan ditolak serta merta.

p/s: jgn ajak saya going out tgok wyg, main boling, makan segala.. saya dah tawar hati. saya sedar sapa lah saya ni. sy pon xkan ajak anda kemana2 lg. sbb selama ni pown saya yang terkedek2 terhegeh2 nk ikot anda semua. saya akan buat hal sendiri mulai hari ini. saya mintak maaf byk2 kalau ade yg terasa.~
.
.
.
peace.

Monday, August 23, 2010

hati takkan puas

assalamualaikum.

waduh, dah lama x sentuh blog ni.
yerrr...xdela lama sgt. haha. sape la nk bace blog saye.

baru2 ni sy dpt satu perasaan gumbira. dah lama x gumbira. tp slowly perasaan tu pergi. sama mcm waktu dulu. waktu baru nk mengenal hidup. waktu di mana kita mula memberontak memprotes ckp ibu bapa. itu saya. saya kuat membantah. tp dlm diam.

saya menerima kehadiran insan sy syg. ramai org sy syg. tp hadirnya sekejap. sekejap x apa. tp bila dah lama 'melekat', tiba2 pergi, rasa mcm x puas. itulah hati. tak akan puas dgn peluang. sy bercakap tentang kakak sy. sy syg dia mcm dia syg saya. kami terpisah sejak kecil. bila dpt peluang berjumpa, pasti x disiakan peluang tu.

pelik kan. kdg2 manusia x hargai ape yg di depan mata. cth mcm adik beradik sendiri. anda di luar sana, anda bertuah. sbb anda ade insan yg anda syg di sekeliling anda. tp anda hargai atau x? sama ada sedar atau x.. sy ambik satu situasi, adik beradik berperang sama sendiri, pasti ayat ni akan terluah juga "serabut lah kau! xde adik pon xpe mcm ni".......... tp kan, ade lg ke relationship yg goyah mcm ni? harap2 xde. sbb dr pengamatan dan kajian sy, mcm tu lah yg terjadi. tp kebanyakan skrg org dah blh bertindak dlm kawalan. di mana kedudukan keluarga stabil dan kukuh. ikatan kekeluargaan yg diajar dlm sesebuah rumahtangga mempengaruhi anak2 dan mereka belajar menghargai. tp bkn semua kan?

hati sy x puas. sy ditakdirkan jauh dr adik beradik ibu ayah sy namun sy tabah sekali. sy ade pengalaman yg jrg org lain ade. org lain hidup normal. bkn sy kata sy x normal. cuma lain sikit. sy dah lali sejak zaman sekolah rendah lg. teringat zaman buku rekod dulu. nama sy di buku rekod tu berbintikan org lain. bkn ayah saya. bila belek2 balik buku tu, kami tertawa. betapa cikgu2 sy dulu sgt keliru dgn binti sy sampaila mereka kene refer tgk surat beranak. mmg kelakar kalau diimbas2 balik. kdg2 ayat mereka, "ayah awak nama apa? kenapa bkn penjaga awak?" haa.... tu lah kesahnya. sy kan dijaga org laen. jd mereka igt penjaga sy ialah ayah saya. x.x.ayah org lain, penjaga org lain. selalu penat juga nk explain. dan kwn2 kata sy lain dan pelik. sy ckp saya ade 2 ayah. sy juga ade 2 emak. bertuah bukan saya?

dulu mmg hati sy x puas bila dpt peluang berjumpa keluarga asal sy. sy happy sgt2 smpaila jd sedih sgt2. tp sy x sedar. sy seorg yg bertuah. sy ade byk family. sy lain dr org. skrg sy dah besar, sy ade tanggungjawab besar. sy bangga. sy belajar utk menghargai insan2 sy syg. sepenuh hati. dan dgn hati yg puas!
.
.
.
p/s: mereka selalu pesan kpd saya satu benda ni, "no matter what, JGN tinggal sembahyang tau! x kira senang susah kene sembhyg jugak. itu tiang agama. mcm tu jugak kalau nk cari calon, x pyh nk cari muka cantik2. cukup dgn sembhyg sudah, dan boleh bimbing kita"
=)

Tuesday, August 10, 2010

psm

salam..

wah3. arini mood baek. sbb jap lg nk pegi pasar malam. wuhhuu. i like2!

tp satu benda jgn dilupa. PSM la....
lately sgt gila kat psm. sbb tatau nk wat camane dah. nk design bg gempak rasa mcm x mampu pulak..
ahh..layan.


hek eleh.sikit ni je pown da nk belagak post kat blog lak.




ok time ni mmg dah buntu tahap gaban. bkn pape pon. mmg dah dasar malas tu, malas jugak lah.

*dgn muka yg bulat dan lobang idong yg luas. hahaha. saje je nk show off.


oh. bila ek agak2 nk serius buat psm nih. esok dah nk puasa. dah time puasa nanti agak2 cam letih rr konon2. pastu terbengkalai lagi. adeshh.

dah2. nk g buat psm.

erkk.ape motif ak buat post ni ek.

*SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK kepada semua umat Islam di muka bumi ini. Moga dikurniakan hidayah dan petunjuk. Moga bertambahlah amalan2 sbg bekalan di sana nanti. Amin.

Monday, August 9, 2010

Perpisahan satu pengajaran~


pernah putus cintaa?

tiba2 rasa mcm nk share pasal love dan segala yg berkaitan dengannya. siapa penah bercinta tau la pedih mcm mana berpisah tu. pedihnya perpisahan tu ibarat pasangan kita dah mati. ak penah rasa pedih yg amat. tp yg salah ak jugak. sapa suruh mintak putus. baru la tau langit tinggi rendah. rupanya ego lelaki ni memang super duper. sekali dah ludah memg x boleh nk jilat balik.

tp sape la nk paham hati kita yang pedih bagai dihiris. kita asyik pikir hati kita je, hati psgn kita mcm mana. kita menangis bgai nk rak pown, kita asyik nk blame psgn je. sapa tahu, psgn kita tu terkena penangan yg amat. tp ade je org ambik jalan singkat. suicide. kdg2 pikir, bodohlah dorg nih. pasal cinta je sanggup gadai nyawa. knape kena mcm tuh ek. psgn tu segala2nya ke bg kita?

kalau nk cerita pasal ak, mmg sayu pilu rr. ak rasa ak dah bersedia nk hadapi ape kemungkinan masa depan. perpisahan. ak rasa ak dah lali. bak bait2 lagu S.Jibeng, tak guna bersedih, tak guna kenang lagi............ tp ak percaya, masa betol2 mainkan peranan. selama mana kita bersama dia selama tu lah kita ambik masa nk lupakan si dia. betol. IT TAKES TIME.

ak tabik dgn diri sendiri. sbb ak boleh cope hidup dgn kenangan je. kenangan tu indah sbnrnya. kita x boleh nk undur balik. tp cubalah selam, kenangan tu yg buatkan kita lupa duka kita. memang ak dah suffer byk. ak asyik nk blame dia. ak memg pentingkan diri. tp aku lupa. aku lupa ape yg dia suffer. ak lupa dia byk makan hati dgn ak. ak lupa dia byk berkorban. kami dah byk lalui suka duka bersama. baru skrg ak sedar, ak cuma nk amek kesah perasaan marah ak aje. tp perasaan dia yg pedih terluka sbb perangai ak pulak mcm mana? betullah dia makan hati. dia dah toleh depan, dia xkn toleh belakang nk tunggu ak lg. ak pulak terkapai2 harapkan dia toleh ke belakang, tunggu ak sampai. mmg dia betul2 keras. n mayb dia fikir, kalau relationship ni berterusan, hati dia x dijamin bahagia. till now ak mengejar? ak admit ak still lagi mengejar. tapi ak diburu bayang2 kenangan lama. i was left behind. pengorbanan ak buat worth takat tu je. ak pulak hidup diulit kenangan beranyamkan kepalsuan.

kejar punya kejar sampaila dia dah petik bunga laen. oh peliss. xkn ak nk kejar lg. kat situ ak dah sedar. jgn lah kejar lagi. mungkin dia dah buang segala2nya. dia cuba bina hidup baru. ak xkn halang. ak berhenti berlari. ak cuma boleh lihat dr jauh. rupanya worth. dia menggamit dari kejauhan. oh. rupanya dia x pergi dgn dendam. ak tabik.

tp hati cakap ape? hati cuma boleh cakap 'SAKIT'....

pujuklah hati. hati boleh dgr punye. hati pon kata 'SABAR'... berpisah bkn the end of life. itu mengajar kita jadi lebih tabah. bkn lagi sengsara. itu dah buatkan kita menguji diri sendiri. oh. ak dah matang rupanya.

lately, ak dah mcm jd pakar perunding hubungan pulak. drpd nk develop sampaila nk breaking up.. tp percayalah, kata hati sendiri perlu dipercayai. jgn ikot ckp org.

yes. breaking up is difficult. senang je nk handle kes mcm ni. doa byk2. moga ditemukan dgn jodoh yg bertaqwa dan beriman.

p/s: ape kate lepas nih nk wat style mcm ni pulak. ade org tgh yg main peranan 'pasang-memasang'. lebih seronok mcm tu kowt. dah serasi boleh kawen. huhu. drpd buat dosa kehulu kehilir dgn jantan bukan muhrim!
.
.

Wednesday, August 4, 2010

Addicted!

jeng3..
lately ak sgt happy mengerjakan PSM ku. wuuu.. seronok rupanya psm ni kan. dan skrg ak masih berkurung diri semata2 demimu. betol. x pegi mana2 2 hari ni. semalam pown ade gak hamba Allah ajak kua town la, men boling la, wayang la, makan2. eip2. how dare korg kacau gua sementara gua masih bermood2 selesa utk psm gua. fuh. tabahkan diri. sabor2. ak pulak sedap mulot berjanji dgn Maisara nk jmpa hari senin arituh, now da ari kames sure bengang ak x dtg2 jmpa dia lg. actually ak ade option. kalau senin x show up kames la kene hadap muka dia. tp kan, mana siap lg seme tuh. ak janji ak siap hr nih. esok bru buat suprise 'tadaa..'. ape nk jadik pon jadik lah. da siap design ni ak pny suka hati nk pegi mana2. weehhoo.

meh2. ak nk tunjuk sikit menda ape ak nk wat.

wo...pe mendalah nih. heh. ni lah kalau nk tau, org panggil Shell-and-Tube Heat Exchanger. mendalah ni sgt byk digunakan dlm industri dan juga sgt penting.

Nak watpe ngan mendalah ni?
-mendalah ni gunanya dalam industri yg provide flow of thermal energy antara dua liquid pada suhu berbeza. lebih kurg mcm nk low down suhu yg panas.

Kat mana selalau jumpa menda ni?
-mostly in industry, mcm air-conditioning, refrigeration, waste heat recovery.etc.

Camane nk wat mendalah ni?
-huu..first sekali g la survey dlu harge brg2. material ape nk pakai. ak decide nk pakai zinc sheet utk body, head, baffles, inlet/outlet, then pakai byk copper utk tube.byk lg brg x beli, dan x dpt nk beli sbb x tahu kt mana ade jual.. wuwu. susah2. pasni dah dapat seme bebrg nih, maka kerja2 pemotongan dan welding akan bermula. yahhh.

Brape cost agak2?
-overall, anggaran dalm 400-500 RM. (woo.mahal tuh)

Bila boleh siap?
-eh2.mcm soalan customer anta keta kt woksyop. oh, xpun mcm nk g anta baju kat tailor., xpn mcm...mcm2 lah. haha. umm..bile ek.. of course la sblm presentation.heheh.

Agak2 psm dpt brape sem nih?
-eish..susa nk jwb tuh. sem lepas pon dpt suam2 je. ni kalau main2 mmg mati.

oh2. kene usaha keras lg utk psm nih. n i m really into it.

love2.
daa.....
.
.

Tuesday, August 3, 2010

I Gotta Feeling..wuhhuu

i gotta feeling..

happy..mayb?
ermm..he came all of a sudden. made me waiting everyday. pagi,tgahari,ptg, always wit him kot. mlm nope. i need privacy jugak. heh. he entertains and teases every time. tp apakan daya, kami belum pernah bersua muka. nk jmpa? naa. kene fikir byk kali dulu. stakat sjauh ni dah kira ok kot. x perlu nk memanjang2kan lagi. belum masa nk pikir. ciss.umur da lanjut2 xnk cr jodoh lg. eish. biarla ak establish dulu.
jodoh? errr,,susahnya nk ckp. sbb tu keje Tuhan. kalau ade, ade la. kita sbg hamba, hny blh memohon jodoh yg terbaik je kan.
dear Mr S, kalau de jodoh x ke mana tau..huhu.kalau xde jodoh, mungkin ade lg yg lebih baik utk kita kot.

Monday, August 2, 2010

Alkisah Lelaki2 Gatal UMP dan durian..~

nite2..
nk tdo da ni.. penat pegi merantau ke pekan malam2. walhal pegi beli buah je. ahak. setelah melantak beberapa biji durian dan aiskrim satu bekas, kami berempat pon bersurai, demi katil yg tercinta. wuhhuu. byk cerita yg nk diceritakan. tp masa dan keadaan x sesuai. ishh. kene halau balik lak tuh. hahahah.

ape kisah pulak pasal lelaki2 gatal tuh? jeng3. ni nk cerita ni..ade ke patot.td kami lepak2 kt kereta smbil2 borak menunggu 2 org lg makhluk Allah. tetiba ade satu kereta ni lalu kt area carpark kami. park ni mmg dpn blok kaum wanita. open gitu. tetiba je cam dgr dialog x sedap, memandangkan mereka bukak tingkap, memg clear lah ape yg dorg ckp,.. lebih kurang ayat dia camni arr,
"wei..slow sikit wei. nk tgok awek. mana tau ade tgh pakai bra ke ape ke"
ya Rabbi. xde keje laen ke mereka nih? aish.. mmg nakal kan. bak kata kwn sy, semua lelaki nakal. ye ke mcm tuh? huhu. ade ke lelaki kalau nmpk pompuan seksi x pandg langsung ek? umm..musykil.

memg x senonoh la dorg nih. benci betol. kalau da gatal sgt kawen je lah.hishh. gatal8!!~
lupekan lah pasal korg. xde kene mengena dgn ak la kot.hahah.

lg satu yg best nk story kan, mlm ni kawan sy propose okeh. dpn kami semua terus tanya, nk kapel x. hahahahahah...deal. nak2! klaka betol. ehem2. hope korg bhagia tau. sukkeee sgt =)...disebabkan itu, sy pulak yg x blh tdo mlm. sbb gembira..hahah. mcm ni ke org propose. hahah. propose sambil mkn durian. ngeh2~ neway. sy happy tau.

k lah..even happy pon, sy kene tdo jugak.

daa..
.
.

Sunday, August 1, 2010

m00d sy baek ini hari ;)

sy bru je smpai Pekan..
wuhhuu.penat tak terkata..
tp sy PUAS.
puas sbb dpt menabur bakti di rumah. tak pernah sy serajin ini. sbb kan, sy da tolong mama dgn byk hari ini.sy cuci halaman rumah dgn gigih. sy punggah semua brg dan himpun atas jalan tar. moto 3 bijik sy susun cantik kat luar. sgkar kucen 3 bijik sy tindih2. sy pon mula memproses halamn rumah dgn jayanya. mcm mana sy tahu sy berjaya? sbb mama x komplen. kalau tidak, mest da bising. da habes cuci lantai laman, sy pon pegi cuci pinggan mangkuk yg bertimbun2 pulak. sgt hepi. sbb tatau knp sy sgt rajin. pastu pegi jemur kain yg bertrip2 tuh. dan seterusnya. sy pun heran knpa flow kerja sy sgt lancar hari nih. sy packing pon sekejap je. kalau x, sy memg jenis kelam kabut nk packing. ehmm...wonder2. last keje yg sy buat sblm bertolak ke U, sy cuci luka kucen2 kesygn sy. momo n oren. both suffering from luka akibat gadoh2. momo the worst coz pipi nya berlubang sebesar 1inch in diameter. kene bersihkan elok2. oren pon same, luka lepas mata nya membengkak dan kantung darah dalam mata meletup.boof..mcm air paip. pity them. i will look for them again next week mayb.,. uhmm..afta that, i loaded my car with stuffs yg karut marut. tikar la, meja komp la.etc. aishh. mcm nk pindah rumah. tp xpe. yg penting sy puas hati. lpas mintak izin nk balik, sy pon singgah ke tc sbb nk beli kfc rumet sy. thank God sy awal smpai kat tc, a minute sy melepasi satu pub kat situ, tiba2 pokok tumbang. sy sedar pon masa sy terlepas dr azab queue-ing kat kfc drive-thru. Gosh. teruk sgt2. dan sgt bahaya. kabel elektrik kat situ merintangi jalan raya. in fact, it laid there. mcm mana nk lalu? mujur kereta sy rendah dan boleh jugak nk menyelinap sedikit sebanyak. kereta besar dr sy mmg malang sesgt. sure jammed ni. then sy xnk buang masa sy pon memecut ke destinasi seterusnya.Pekan.heh. sy x singgah mana2 lg dah. huhu. sy sampai di kolej dgn hati yg gembira sbb x sabar nk pasang tikar baru. ade jugak perasaan rindu pada 2 ekor tersayang. i'm responsible for them. huhu..

sbb mood terlalu baek, sy nk buat psm.

dan bukti mood sy baek hari ni ialah, sy menggunakan perkataan 'saya' dlm entry kali ini. tskk..

.
.
.adioss..hope hari-hari mood baek.
.
.

Thursday, July 29, 2010

INNOCENCE

Waking up to see that everything is okay. The first time in my life now it's so great. Slowing down i look around and I am so amazed to think about the little things that make life great. I wouldn't change a thing about it. This is the best feeling.

This innocence is brilliant, i hope that it will stay. this moment is perfect, please don't go away. i need you now. and i'll hold on to it, don't u let it pass it by.

I found a place so safe not a single tear. the first in my life now it's so clear. feel calm i belong, i'm so happy here. it's so strong and now i let myself be sincere..............

IT'S SO BEAUTIFUL THAT MAKES YOU WANNA CRY

THANK YOU, friends. u made my day.

Tuesday, July 27, 2010

Let Loose

oh.oh..
everytime i saw him on d screen, i felt happy and having fun. eheh. i can watch his film repeatedly without bored. because he is so hilarious. =)
tetiba rasa cam terpikat lak.ahak. yep2. tua2 ubi berisi tau. betul ke x. ngeee~
taste ape la kau ni. tua2 yg kau minat.
chit. peduli ape saye. dia funny dan menawan. cukup utk buat diri rasa bahagie. hohoh...
umm..kalau dpt jmp org camni kan besh. (gedik2)

beliau yg dimaksudkan ialah Steve Martin. mest pnh tgok dia kan kat mana2 muvie. instead, he's a comedian. sure is, character beliau wajib kelakar.









just lookin at his face only make me smile =)

thank u Steve. u made my day.

Sunday, July 25, 2010

Got Caught Last Night!!~ aih.kantol2!

umm.umm..
yesterday kan, i kan, kuar dgn kwn2 tau. pg ni kan, mama called. mcm pistol belum berisi peluru dah dihamburkan das2 kata2 meminta kepastian. wuhhuu. mama asked "kau kua dgn pakwe ke mlm smlm?? panjang kaki ek" lagi, "ambooi bkn main, pastu pakwe pulak yg tlg drive kereta"....adusss. dibiarkan je beliau membebel seterusnya. eh2. cop. ayat td tu mcm ade can je nk kata 'anda akan di grounded dan kereta yg anda pakai akan ditarik balik dan anda harus tinggal di asrama diam2.'........ awwuuuuu..camne nk hidup tanpa kereta hah??

huu,,kan da kantol. ade je kan mata2 yg memndg dan lantas buat repot x bertulis kat mama! mmm....tp kan, dia bukan pakwe sy. dia kawan sy. sy kua pon ade kwn pompuan lg. wuu...puas sy explain. tp sy biarkan lg mama buat spekulasi. sy dah redha kalau mama nk tarik keta. sy pon tanya bertubi2 siapa yg jujur sgt buat report tuh? mest abg kan?? huhuh..dia kan mmg out to town every night. oh.. salah. rupa2nya reporter x bertauliah-my aunt. dah agak dah! eeeeesshh. nmpak aje tau dr mata empat dia. huhu. tp sy x salahkan dia. dia pon mayb nk jaga sy. tp kan, sy wonder, kalau la abg yg nmpak tuh, lagi naya kot. huhu. mama x marah, cuma takut sy buat benda x elok. mama xnk nnt org laen yg bwk mulut dan cakap yg bukan2 lg la mama x suke. pastu org pndg serong kat anak dara dia yg sorg. betol ke x betol tuh. huhu. tp so far sy x kua berdua dgn pakwe. huhu. sbb sy pon da lama single mingle. mana de pakwe. dulu tu laen cerita. huhu.


mmmm...sy ni rasa seperti bdk2 lg. sy x boleh berpakwe2 ke. wuhhuu. ni da terkantol dgn lelaki pon mama dah panas punggung. so mcm mana sy nk ade pakwe. umm.. nnt mama pulak risau anak dia xde org ndak. so, baek sy duduk diam2 je jgn cari pakwe dan menggatal2. sbb sy pon x suka menggatal2. sy keluar dgn lelaki pon sy berteman. sy keluar dgn kwn lelaki dulu sy siap bwk 2 org bodyguard lg taw. at least mest ade sorg. huhu. sy pon kene jaga air muka mak aba sy. mereka org baek2..

huhu...ma. maaf atas keterlanjuran anakmu. lain kali x buat lagi. huuhu.

Friday, July 23, 2010

i'm waiting.



*sigh*

i really hoping that he will wait for me as we had promised before. but then, another 'he' waited.

now, 'he' come back to find me living so well and to make sure i'm fine with everything.

but he? is a history.

now i realize i miss 'he' more than he.

but then, it is too late for me to get 'he' back.

the chances obviously on he but i prefer 'he'. and i have to accept the fact that 'he' is not mine.forever.

bye 'he'
bye he
bye both..

Monday, July 19, 2010

Gosh~ Ombak Rindu pulak!~

wuhhhuu..ombak rindu is coming soon. giler kentang arh novel terbaek tu buat filem. memg ditunggu2. dan paling x sabar ditunggu tu sbnrnye sbb my king and queen yg pegang watak tu kowt.~ gosh. ak kan minat gila maya karin.. tmbh lg dgn aaron aziz. hmm.. 4 sure ramai yg gila meleleh dgn aaron kan. bg ak, 'eih, x minat la aaron aziz. hensem sgt. x minat org hensem nih.' hahahahah~ statement xleh blah.

lately sgt2 teruja bila tgk aaron aziz. xdela teruja gila. cuma suka tgk lakonannye aje kayh. berkesan sgt2. xdela sampai xleh tdo teringatkan beliau sampai bawak2 dlm mimpi. okeh tipoo. penah mimpi sekali. opps. weird gila kan. pastuh dr situ la kot start tgok aaron. bertuah gila la kan wife dia. dia pon bertuah gak dpt wife dia. secocok gitu dong~

dah melalut kat aaron pulak. kang x sebulu lak ngan tajuk entry di atas.ahak. dulik ahh.. nk cite sal aaron je. tp kan, dia da kawen. nape nak cite sal die. uhuk. sian wife dia kan, mesti x senang duduk kat umah bila laki asek beriring ngan pmpuan laen. uhuhu~ kalau ak, mmg takot. silap2 follow je laki nk g shooting mana2. then org cop queen control lah pulak yea. uhmm..

ahh..malas ckp byk.. layan je lah~









hot? um..fine.~ he got style aite? ok done. photos tell his perfections.~

Sunday, July 18, 2010

Kene cekik!..arghh..tercekik!~

hari ini agak malang ye nasib diriku..~
malang ke? x lah kowt... saje je nk wat gempak2..
td bru balik dr pekan. gi pekan hajatnya nk beli iron. pastu tetiba lak rasa lapar~ wuwu...tanya dayah nk masak kt bilik ke nk mkn sini? waduh, perut mmg dah lapar, kalau masak kt bilik 4 sure kebulur habis nk tgu lauk masak.. hahaha~
so, mkn nasi cmpur je la kt 1 food court nih. sumpah, kalau tgk food court ni agak2 mknan x sedap dan maybe murah la kot. ak rembat nasi putih ngan rebung masak lemak ngan asam pedas ikan kembung. n x lupa sambal belacan la kan. dayah order nasi goreng kampung cili padi..~

jeng2...
da sampai pon air kitorg.. letak2 je air atas meja, aku pandang kau kau pandang aku la plak.. org order lain, lain pulak yg sampai.. haisshh..~ xpe2. dimaafkan. disebabkan mood yg baik hr ni...hhihihihi.. sesampainya nasi goreng kampung, terus berulang aksi sebentar td, aku pandang kau kau pandang aku. hahaha.. which means i pandang dayah, dayah pndang i lah.. huehue.. seriously nasi goreng ape nih? ayam ke ape ke xde, cili padi pon xde. eish. org ni x pernah wat ns goreng ke. mcmyg ktorg masak kat bilik je.. huu~ redha je lah...

ummm....dah habes mkn. seriously mmg X SEDAP ok. igtkan org Pekan pny dish sdp2. rupenye idok yea. xpe lg. x sdap xpe. yg paling X SEDAPNYE is the price! ade ke patut lauk yg ak mkn td kene RM7!!??!!?? WTH?? baek ak g mkn snack plate lg bgus! ak x kasi can. sementara ak nk tgu muntah ak ni kua, ak g cr kfc plak. alih2 x jd. hehe. sbb jmp cokodok kat tepi jalan. fuuhh.. hilang loya kejap. tp mmg agak bengang dan unexpected 2day! hish.. moral of the story is, BAEK AKU MKN FASTFOOD JE!. huuuu~

Monday, July 12, 2010

senyum dan sedekah~

salam..........
pheww!~
penat semalam mengemas bilik lom hilang lagi. hakikatnye, brg2 yg dibawak bg ak sikit je rasenye. selagi x penoh boot ngan seat blakang tu bg ak skit je kot. heheh. mmg btol, dah kuarkan sme brg bru pasan, tudung bwk selai je, kaen batek selai, buku x langsung, brg mkn satu habuk xde, n the worst, t-shirt langsung XDE!. sempoi gila ak sem nih smpai lupa langsung bwk tshirt. stkat bju tido ngan bju kurung je. tp bagus ya, bleh slalu pakai bju kurung. xmo pakai sua2 dah lah.

oh ya.
pindah hostel baru, bleh thn best lah. tp nk ckp pon x kena. perangai bdk2 kat cni mcm haram. kte duduk tempat baru. buatlah suasana tu harmoni sikit. ini tidak, kite senyum mereka masam2. pejadah kau. lbh2 lg bdk bilik sebla ni ha. nk g bilik jauh skali, tu pon jmpa kat toilet je. itu pon susa ke nk bermesra2. at least tawu kami ni senior, final year lak tu. senyum tanda hormat pon x kena bayar lah dik. ni kte dok cengeh cam kambing. ptg smlm plak turun dr bilik pegi kt carpark, ade satu family kaya, park keta dia sebla keta ku. ak pegi nk naikkan cermin keta je memandangkan da magrib, ak pon senyum la semesra2nya. isshh.. buat penat! depa dok jeling kalih ke lain pulak. eih. pekehal. ak wat salah kat kau ke. xkan naik mercedes pon nk berlagak kot! ak naik mercedes pon x berlagak cam kau.! erkh! ak naek mercedes? musykil~ allahuakbar! ampunkanlah dosa hamba-hamba mu ya Allah~

senyum tanda mesra. senyum kan sedekah


x rugi kan kalau senyum? manis pon manis. muka pon x cepat kedut. huu~ jgn nant da tua2 bru sibuk2 nk senyum =]

sebut sal sedekah, ini kan da bln rejab. x lma lg, syaaban, ramadan. aduhh.. dah dekat rupanya ramadan ni ya. bersedekah lah kita di blan rejab. heh. bkn bln rejab je ye. bila2 pon mest sedekah. bersedekah dan berpuasa pd bln rejab byk fadilatnya.

"Berpuasa pada 27 Rejab (Hari Israk dan Mikraj) seperti berpuasa 60 bulan pahalanya, jika disertai dengan sedekah seumpama puasa 1,000 tahun.
Dapat meminum air sungai yang dinamakan Rejab yang mana airnya lebih putih dari susu, lebih manis daripada manisan, lebih dingin dari salji.
Setiap umat Islam yang berpuasa di bulan Rejab seperti mengerjakan ibadat seumur hidupnya. Tambahan bersedekah seperti beribadat seribu kali haji dan umrah. Dibina untuknya seribu mahligai dengan seribu bilik dan seribu bidadari, lebih cantik daripada matahari seribu kali.
Sedekah di bulan Rejab seumpama sedekah seribu dinar, dituliskan kepada tiap-tiap helai bulu romanya seribu kebajikan, diangkat seribu darjat dan dihapuskan seribu kejahatan serta dijauhkan daripada api neraka."

wassalam.

jgn lupa senyum~

Sunday, July 11, 2010

KemBaLi

akhirnya....
kembali untuk berjuang demi semester terakhir..
wawawawa...nk grad.. wuhhuu...~

Saturday, June 19, 2010

kuih pau

2day got no mood to eat my fav kuih pau. ni semua gara2 makan kenduri yg lazat2 belaka.
sory abang pau. hari ni sengaja je kau lalu dpn rumah ak 2 kali hek. nk pujuk ak beli pau la tuh.kalau x, kau x sampai lagi ak da terpacak dpn rumah. kau dah bersiap sedia nk berhenti sambil tersengih2. heheh.

Sunday, May 30, 2010

aku ke salah?

...hmmm...
smpai saat ni ak tertanya2 lagi,,
ak ke yg salah?
kalau salah kat mana?
benci sgt ke?
kalau benci kenapa?
...
clueless..
.
.
.

Tuesday, May 18, 2010

kenduri oh kenduri

oh..oh..

kenduri da hampir..
ape pown x setel lagi.
adeshh..
ummm..got 3 more weeks.
hantaran ok sume da beli. cume x gubah lagi.
cincin lom siap.
dulang hantaran x tempah lg.
goodie bag 50% ok. nk dkt kenduri bru leh pack.
bab masak lauk gulai kawah n wutsoever biar mama setel.
eemmmm....kalut3!!
.
.

Tuesday, May 4, 2010

enD of Taura's LiFe

salam...

i still dont believe that Taura had gone. forever. urgh.. bru bbrapa hari kite bersama tp nk buat mcmana ajal da menjemput kau dulu. x smpai sebulan rasanya kte bermesra. ak sgt suka pegang tgn Taura yg lembut tu..urgh..sedih..Taura ibarat penyeri hidup yg smakin boring. walaupon x chantek mana, hanya kucing buangan je tp Taura sgt manja.uhuh.

1 me1 2010, mlm tu tatau knp x blh nk lelapkan mata, da puas godek2 fesbuk. bukak youtube pulak smpai muntah. mgkin sbb penangan exam week yg buat ak tdo pukol 4 pagi selama 2 minggu. ditemani si bobos dgn Taura. bobos mmg da x lyn ak da sejak da bsr nih. si Taura ni je suke menggesel2. kdg2 rimas gak. da puas menggesel tp org x lyn, Taura tdo atas bantal besar. da la itam. tmbh plak dlm kegelapan lg la x nmpk byg bdak seko nih. smbil2 tgok youtube smpai 4 pagi, sambil2 tu ak dok raba2 Taura yg tdo sebla ak. ak leka raba tgn2 dia yg comel dan lembut. x sangka tu rabaan yg terkhir....ak kacau dia lagi. tp dia x peduli. agaknya merajuk ak x lyn dia sblm tuh. si bobos plak x tdo mcm tuan dia ni. dok merayau2 kejar lipas je kejenye dan buat bising kalau lipas da mati.

ak tenung muka Taura. x comel la dia nie. itam. arap tgn je putih. huhu. ak tdo gak akhirnye lam pukul 5 pg. sok pagi (eh2..tgahari la), ngan kepala yg mamai, mom terjerit2 kata Taura da mati. dan org yg kene uruskan semestinyalah ak.. haish. naseb baek ak da bermanja2 dgn dia smlm. dan ak x nanges lagsung. mgkin sbb dia baru lg dlm family nih and dia kdg2 je ade kt umah so ak x heran mana.

smpai masa nk tanam, ak cr port baek pny. pastuh ak korek lubang pakai parang. ak benam parang dlm tanah sekuat hati. ak marah betol sapa yg langgar kucen ak nih. tp yg sgt ak terkilan tuh, ak syak org sebla tu la yg lenyek kucen ak, pastuh dibiarkan dpn uma mcm tu jek. bengangnya. ok fine. mmg x baek tuduh org. tp da nyata dia mmg ade mslh dgn kami. umm..kalau x dia pon, org2 yg singgah uma dia pg tuh yg langgar. arrghhh,,,at least sapa yg langgar tu cube la betawu. ak x suruh ganti pon lah. xsuruh pon mintak maaf tp tlg betawu je, ak akn halalkan semuanya. huhuh..

x disangka2 lagi, akhirnye airmata tumpah jugak! ak letak dia dlm lubang, ak pegang tgn dia, aku usap2 perut dia, ak raba jari2 dia...uhuhuhuhuh..ak nanges sekuat hati. tang kepala mmg x usik da sbb da hancur lebur. ak main2 tgn dia sepuas hati smbil menangis dan menangis lagi..ak sayang kau Taura. x sia2 ak berjaga smlm demi nk kacau kau tdo..teringat lgi tgn dia yg putih tuh. lembut still terasa smpai hari ni. ak kambus, ak diam. ak kambus. stop. kambus, stop. huhuh.. x tertahan rasa hati ni Taura. da siap, ak balik uma dgn perasaan hampa. ak peluk2 bobos. dia pon mcm phm perasaan ak. ak nanges sekuat hati smbil menyumpah2 org seblah.. huhuh. biarlah. dah pergi tu pergi jugak lah..redha je lah.

bye forever Taura.~

.
.
.

Tuesday, April 27, 2010

dad said ok. so i say ok too~ ;)

dad said:
"ala, setakat paper tu xpe je. jom g kl. lagi best. leh lepas tension. ni dok mengadap buku je. kite kene gak enjoy, release tension."

oh wow..! what a great influence my dad gave me.

so i said:
"ala..org de paper la senin ni. baca ape pon x lagi ni. tp, ok jugak kan gi kl."

see...i am indecisive actually. x berpegang teguh pada pendirian. terokk. last2 kalah jugak pada kata2nya. so, my paper on monday aritu not bad la. boley la jawab stakat ak yg x berapa nk membaca nih. balik dr kl pastu gi exam. giler bab.

tx dad. jawab exam pon suam2 je. mmg x menyesal la g kl. bygkan kalau ak membaca bagai nk rak tp jwb pon suam2 jgak. konfom myesal.. ahah~

dad sgt x heran bape result ak nk dpt pown. tu je yg termampu. dia pon tawu setakat mana kemampuan ak...sjak dr skolah lagi. so untung kan dpt dad cani. ahah~ asalkan jgn conteng arang sudah la ye..

freedom is not actually a ticket. but i called it an all-access'. as long as u know where, when, and how to use it~
;D
.
.
i've had a good day :)

Monday, April 26, 2010

how can she be so beautiful~

beauty.sexy.glamor.elegant.



*cantik bukan?*



*menawan*



*style!*



*menarik*



*menggoda*



*sexy*



*waduhh*



*cute*



*anggun*



*perfect but imperfect*


she's the one yg sgt2 chantek~ lyke her even more..
.
.
.

Friday, April 23, 2010

Tare Zameen Par



oke. since when ak rajen bwat movie review mcm si eddy ngan sham ek. ahak. no worries. sbb ni filem paling best kowt. tu yg ak review. tp filem ni da lame. tawun 2007. filem ni sarat dgn msg yg sgt2 sampai ke hati2 kita semua. x rugi kalau tgok. kalau sape x nanges mmg x sah. sdg ak mereview movie ni, sbna nye ak tgh dok tgok la ni. x habes pown lagi citenye. baru 1 jam stengah dok main kat tv. channel mana? Zee TV la. itu memg channel wajib tiap2 pukul 9 mlm. jgn harap lah kau nk tgok channel laen selain indu ngan bola jep. nk tgok channel laen gi tgok tv dlm bilik. dlm bilik ne de astro.. ahak.~ akai bapak ak la seme nie. memg kaki indu btol. korg tny la cite indu ape ak x tgok.

sinopsis.. (^___^)

nie kisah sorg budak yg mcm seakan konfius dgn diri sendiri. dia x suke skolah. seme subjek kat skola bg dia seme susa dan dah sah2 dia x leh score dlm exam. asal jwb ujian je mula imagination dia mesti mari pnya. tulisan kat kertas ujian menari2 pastu da melalut lalu berfantasi. yg best masa jwb paper math, die tenung soaln 3x9 pastu huruf2 tu keluar..dia berfantasi pasal planet no 3 n 9. die sedut bumi dgn kapal angkasa pastuh bwk gi kat planet pluto. pluto pon hancur. tgal planet no 3 je, lepas je tulis no 3 kat paper, trus habis masa mnjawab. betapa lamanya dia berfantasi dgn nombor..xleh blah muke budak nih mmg klaka abes.

dia ade sorg abang yg berjaya dlm study dan aktif sana sini. ayah dia sorg eksekutif berjaya. omak dia surirumah yg berjaya jugak. tp dia ni nakal yg amat. seme chegu bengang ngan dia. time exam pon jwb ntah hape2. ade skali cikgu dia komplen tulis ayat bhs inggeris da mcm bahasa rusia. bygkan huruf die seme terbalik mcm sided-mirror. mmg. tgok skli imbas mmg mcm bhs rusia.. hahah. then satu hari dia wat2 sakit dan suroh abg dia tulis surat sakit kat cikgu. ayah outstesen mase tuh. dia amek kesempatan jaln2 kat town sorg2. hari ayah balik dr outstesen terkantol jmp surat sakit. mengamuk hanyar (*hanyar=gile)..last2 ayah nye anta g boarding school.

masa kat boarding skool mmg sayu gile bab. xde org paham die sampai ade sorg chegu ni baru masuk skool tersebut. die pasan sorg murid die mcm pelik gile, then dia siasat pny siasat rupenye bdak ni ade disleksia. sejenis pyakit xleh memahami huruf ataupun gangguan pembelajaran kanak2. sampai pengetua pon nk terminate dia dr skool dan anta g skolah khas.memahami huruf merupakan satu penyiksaan baginye. hari2 dia asek tensen mengenangkan chegu2 yg mcm haram dan salu termenung sbb tingat kat mak ayah. byk perkara yg buat mak dia susa nk lepaskan dia.

cikgu nikumbh (aamir khan) dah membuat satu perubahan besar dlm diri ishaan, bdk tu le. ayah dia dah fed up gile ngan prngai ishaan tp cikgu nikumbh dah sedarkan ayah dia nih. nikumbh usaha dan usaha lagi sampai la bdk tu dr murung beransur ceria. sbnrnye nikumbh pon salah seorang victim of dyslexia dan percayalah aamir khan sgt hot dlm ini cerita (*eh la..smpt lagik.ahak*)..dan di sebalik kekurangan ishaan, ade sesuatu yg amat menarik dlm dirinya. dia blh mencipta gajet dan pandai melukis. lukisan dia mmg superb yg amat dan kebetuln pulak si nikumbh nih chegu seni. nikumbh ni gilap bakat bdak nih dan prove kat seme org bdak ni blh ubah dirinya. gilap pny gilap pastuh bdak nih dah blh membaca sikit demi sikit. kebetulan ayah dia ade argue ape ntah kat nikumbh pastuh masa on da way balik, ayah dia nmpk ishaan tgh baca semput2 ad kat notice board. menangeh ayahnye lalu pulang tnpa anak dia tawu ayah dia di situ (*cry!)....

okeh..lama betol ak tulis entry ni. smpai abes da cite nih. ok sambung...pengetua n all the chegus pon da impress ngan kemajuan si ishaan dan dia dah buktikan bakatnye melalui lukisan2nya yg amazing. dan org yg patot menerima pujian itu adalh nikumbh. masa cuti bermula, mak ayah ishaan jmpa nikumbh dan berterima kasey sbb anak dia da x mcm dulu asek muram je.dan percayalah jua ishaan dan nikumbh ade satu chemistry yg kuat..habis di situh..

overall, cite ni sgt best. tgok lah. byk scene yg blh tumpah airmata. dan sumpah makan nasi 3 pinggan, aamir khan sgt2 hot. ;)

...


*chegu hot*


*ngan kawan nye si pandai rajan*


*kasih ibu membawa ke syurga ye anak2*

sekian..wassalam (adeshh..ni pengaruh capalrela la nih)

;)

Tuesday, April 20, 2010

stress yg lepas jgn dikenang~ahak...~

yay! paper paling stress dah habes..!

bye2 stress analysis. won't see u ever again. =]

end. (^____________^)

Monday, April 12, 2010

I meT a d0inK LasT niGhT ;D

Last night around 11pm, ak bru bgun tdoq..memandangkan kononnya nk siap kan last touch up kat psm ku sayang.. rasa thirsty gile then ajak my rumet kua2 jaln cr minuman. haha. stakat minuman je pown..saje je ajak dia kua. nk merasa naek keta baru dia pulak. asek nek keta gua boring gak. sampai kat kedai feveret, ktorg dgn rakusnya order air. mcm x nyempat2. haus nye pasal. ak order teh ais (*yums!). rumet order milo ais kaw (yum gak).bungkus je pown. tunggu punye tunggu punye tunggu tgok org lain air seme da dpt. eh. dorg ni gi beli susu ke hape nk wat teh ngan milo? aissshh. last2 panggil adek waiter tu..

FAREN : dek, teh ais ngan milo ais td da siap lom?
WAITRESS: dah..kenapa??

KENAPA? kenapa? KENAPA? kenapa?

aduhh..nk kate doink, ishh.. x elok lak. walhal ak mmg panggil dia doink da.
adeshh..x terkata ak mase tuh. boleh pulak tanye kenapa. rumet ak pon bangun g kaunter tgu air. ngeng betol.. pas bayar ak dok ulang2 ayat pompuan tu.. kenapa? kenapa?
naseb mood baek. kalau x ak suh rumet ak pelempang je. die xtau kalau kena penangan pelempang rumet ak mau lebam sebulan.. hohohohohoho(*gelakjaat)
.
.
sampai2 bilik trus x hengat dunia dok slurp2 air 'kenapa'.. ahhhh..lega... naseb baek sedap. heheh..dok terpikir gak kalau org laen yg kene ayat tuh tatau ape reaksi dorg..hahak. pastuh dok pikir lagi. mungkin dia ingat ktorg nk cancel kot..hahah..x baek tol ak panggil dia doink.
.
.

Saturday, April 10, 2010

kelegaan dan kebimbangan

Alhamdulillah....bersyukur sgt test2 semua dah lepas.. huhu.. tinggal lagi satu saat paling penting untuk dibimbangkan.. ya. pi-es-em.. wahh. mgkin ak ni malas kowt. report pown x siap2 ag. walhal tajuk psm ak bkn main senang lagi. x pyah masuk lab wat experimen, xpyh msuk bengkel pilih2 besi. waduhh. ini setakat mngadap laptop wat programming, adesh, ingat senang ke programming? ahakz. bkn dlm bidang ak la kan. tp nk wat cane, memg rezeki ak la kot. tajuk yg ak dpt ni pown sgt2 interesting. gile ah. mcm tau2 je coordinator tu ak minat mendalah termo-things niih.

setakat ni, hari ahad, ak pny programminng interface baru sampai sini:



ni baru interface form 2. form laen byk lg. ni bkn coding lg tuh. coding lg pening.setiap icon dlm form di atas adalh suke-pale ak je k.

alamak! agak2 leh siap x sblm rabu? arghhh! gile. rabu da present! mattiii...
uhh..insya-Allah. u can do it! siapkan arini jugak!... and guess what, i will reward myself after presentation day! ya. go home la. apa lg. haha. hari2 alek umah x syok gak. nk alek kampong! even bape hari lpas tu nk final, ak x kesa. asalkan ak alek Terengganu tgok tok nenek...
yay! love the reward!
.
uhh..b4 that kene hadap panel2 yg bakal menghentam ak selama 10 minit berkenaan projek ini. dan ak akn wat persediaan yg secukupnya. memndgkan ak da master dlm thermo-things ni, i think there should not be a problem. yes. u can do it.
.
.
love myself =]

Sunday, March 28, 2010

Incy Wincy Spider for my love~



Incy Wincy spider climbed up the water spout

Down came the rain and washed the spider out
Out came the sunshine and dried up all the rain
Now Incy Wincy spider climbed up the spout again!




Familiar x lagu ni? Kenang2 balik *flashback time! (^ ^)* , mcm2 da lagu kita nyanyi masa kecik2 dulu. Twinkle Twinkle Little Star, Old MacDonald, Humpty Dumpty, London Bridge, Mary Had A Little Lamb, Row Your Boat...umm.much more. Sampai sekarang tgok org ade anak pown biase nyanyi lagu2 ni.. Sekadar nk hiburkan hati or isi masa lapang petang2 dukung baby jalan2 sambil nyanyi2 girang..ohhoo..bestnye kalau ak dlm situasi tersebut. aishh. xpelah, anak org lain pon boleh jugak kan.

Ak paling suke lagu Incy Wincy Spider. Ak gak ade nyanyi lagu ni kalau tgh boring tatau nk wat ape or mandi or driving sekalipown. And the best moment is ak selalu nyanyikan lagu ni untuk sape taw!! untuk si BOBO!~

He loved the song from the way he enjoyed it. Weird kan? Kalau tgok dia tgah boring2 or cam malas2 kenyang mula la nk nyanyi utk dia. Tau x cane movement jari untuk lagu ni? Haaa...tu yg best sbnrnye.. and he did the movement so comel laa dats y ak suke sgt.

I put him on my lap. laid his head onto my stomach and hold his hand. and now sing! Incy Wincy Spider lala lala lala (sambil gerakkan tgn comelnye mengikot rentak..err.tgn? uh. wutever)..and then i repeat the song with the same hand move and he's like "apela org ni wat kat ak
ni nyanyi2 mcm org gila ni"...haha. He watch his hand moving n turn his head and try to find where the sound came from. He looked into my eyes and my moving lip while he's still mcm bodo2 je ikot suke ak ape je yg ak buat. hehe. How sweet my Bobo is.

itu masa lapang ak kalau boring then i will sing the song to him. pernah nyanyi twinkle twinkle jugak but gerakan jari tu susah bg seekor kucing sbb jarinya x leh nk kembang kuncop. eheh~

lalalala~



ye2! saye lah bobo tu.da agkt 2 2 tgn ni..x nampak jgak tatau la.. (:



Friday, March 26, 2010

mood sayu

ayahku kawen lagi..
dengan si dara jelita..
lalalalalalala...~

ish...biar betol. ahak. x lah. now nga de mood nk dgr lagu klasik. A Ramlie, L Ramlee, Ahmad Jais, Broery..yess minat sgt3.. memg type2 klasik kan ak ni..hihi.

cakap pasal ayah, umm.. how 2 say ah? lately we never had a chance to talk, apatah lagi nk gossiping. yea. my dad sgt3 bz. how i miss him. truly. dr muda smpai skrg asyik dgn kerja. long time ago, ak penah x jmpa my dad 4 a month walhal duduk satu rumah jea. that was my auntie said. mana tidaknya, beliau balik kerja, ak da tdo. ak nk pegi skola pagi, beliau belum bgun tdo lg. it prolonged up to 1 month.. masa tu mcm2 rasa ade. sekarang, ak da ade life dan merantau ke sana sini lagi la no time to talk even no boundary communications sekalipon. why ah? i do my best to get close. till now. he's different. i dun know. tp certain time i can remember, beliau sgt ambil berat. ingat lg masa ak mula2 masuk kolej, 5 in the morning he called me to wake up and pegi orientasi cepat2..terharu sgt2!. haha. the sweetest thing i can remember. *cry*

now, ak da apply univ dkt dgn rumah. y? bcoz i want to be with my family. i know we are not close to each other. but chances come and go. once it's coming, quickly grab it. that's what i try to do now..kalau boleh, ak nk quit study and be with mama. but kalau x keje bagus mcm mana nk support mama.,. yes. i know our time is very limited. dia pon xkan lama kt dunia ni. bukan nk doa, tp itu hakikat. selagi ada masa, akan aku isi masa2 tersebut.akan ak luangkan masa bersama.akan ak manfaatkan!. akan ak appreciate segala2nya.. dia pon ade ak jea nk diharapkan dan sebagai peneman bicara, kawan suka duka, sbg driver di hujung minggu, sbg tukang urut, teman ke mana2 saja...*ahh! now i'm crying!*....Ya Allah. Kau kuatkan lah semangatku ..

everytime i missed her, i will cry. tp sampai skrg, ak xkn lupa peristiwa ni. masa ak kat kl dulu, dia salu bekalkan ak dgn lauk pauk. kdg2 masak byk so that my fwen kat kl semua leh mkn.furthermore dorg memg suke sgt my mom's cooking. kdg2 bekal cukup utk perut ak sorg jea.. yg x thn sgt tu, dia suke sgt masak sweet sour ikan kerapu. bila sampai kl dr kuantan, ak bukak lauk, ak makan, ak nangis...teresak2.terhinggut2. ak stop eating. pegi tepi dinding nangis mcm org gila. lagi ak makan lagi kuat ak nangis. nk buang syg. in my mind, mcm2 berlingas. sampai bila ak dpt mkn sedap mcm ni? nant kalau da sampai masa dia xde, siapa dpt masak camni utk ak? kalau ak masak xkn sama mcm air tgn dia. rindu, sedih, semua ade.
uhu...sekarg pon sama, still menangis lg. tp da kurang sikit kot. sbb ak hari2 blh balik jmpa beliau. nk kata dekat, umm.. jauh la jugak. tp ok lah.



-childhood-
that was then..now no more


selagi korg ade mak ayah, appreciate lah seadanya. hidup cuma skali. once da sampai masa dorg xde, terimalah seadanya jugak..tp semasa hayat masih ada, jgn sia2kan dorg..

Sunday, March 21, 2010

JuSt n0w~

just now, i remember the moment clearly....
every single day i wanted to do the same thing to you like just now.
i don't care even if u like it or not..
to kiss you with all the love,
to look into your sexy eyes,
to hug u in my arms,
to sleep with u all night,
to play till we tired,
to look into the sky, searching for the stars,
to scratch ur itchiness,
to feed u with my best meal,
to shower u,
to hold u,
to miss u when you're gone,
to care for u,
to love u,.....

... I LOVE YOU WITH ALL MY HEART!!~


even u never talk to me,
even u never smile at me,
even u never laugh to all my jokes,
even u never care for me,
even u never look into my eyes,
even u never understand me,
even u never say you love me,
even u never kiss me,
even u never ever have the heart,
even u mute!
BOBO!
even u r only a cat,
u r my love,..!
.
.
.
.
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxox

Tuesday, March 16, 2010

bz-bzier-bziest

monday-bz
tuesday-bz jugak
wednesday-laaagggii bz--bziest
thursday-so bz
friday-xbz
saturday-agak bz
sunday-bzier

x habis2 dgn 'bz'ness.........!!~

Wednesday, March 10, 2010

Cerita Tentang Si Lelaki J_h_n_m!!~ [Pt 1]

Entry kali ini mengisahkan tentang seorang lelaki yg x pernah ada kaitan dgn ak. tetapi secara tidak langsungnya si lelaki ini telah memberikan aku satu titik hitam dlm diari hidup aku. jgn tersalah faham pulak yah~ ak cuma menyesal kenal org mcm dia nih. kenape lah ak jmpa org mcm nih. menyesal memberikan dia kata2 perangsang tp ape yg ak dpt cuma kata-kata 'hina' bg ak...

that night, I'm at my family's new house kat Terengganu. sgt seronok ade kat sana, rilek2 otak, tenangkan perasaan. tp tiba2 ak diganggu oleh Mahat (bukan nama sebenar) dgn msg2 yg panjang berjela2 mcm email. before this dia memg ade penah msg ak, konon nk spy my fren sorg ni, Erin (bukan nama sebenar). Si Mahat ni memg gila bayang terhadap Erin,..x sdar diri sendiri dah kahwin anak dua ade hati nk menggatal2 lagi..itulah lelaki, x cukup satu..(cerita tentang perasaan beliau terhadap Erin akan disambung)..

now back to my story, Mahat rasa mcm 'dipinggirkan' oleh Erin mahupun isteri sendiri lantas Mahat mencari ak kononnya utk meluahkan perasaan. ak memahami perasaan beliau tambahan pula ada isteri yg mcm haram jea. untuk itu, ak secara x rasminya menjadi penasihat beliau untuk jangka masa 2-3 hari. Yg bikin panas tu, org cuba nk fahami dia tp dia pulak serkap jarang org. Hari-hari aku lalui x tenang dgn kehadiran msg2 Mahat tp ak gagahkan juga jari2 ni nk balas msg beliau. asal lambat sikit mula lah nk komplen2. tp ak faham org tgh bercelaru kan. kesian pulak nakkan perhatian so bg la ruang sikit utk beliau. ak dgr segala masalah, rungutan, keluhan tntag pergolakn rumah tangga beliau, ak cuba memberikan kata2 yg terbaik supaya beliau boleh perathnkan rumah tangganya tetapi baginya rumahtangga itu tdk ade makne lg dan x perlu diselamatkn. ak x blh nk buat ape. cuma asek berkata "kamu fikir ape yg kamu rasa patut", "bersabarlah", "mintalah petunjuk-Nya", "berdoalah", segala macam ayat penenang dah ak suakan, tp alih2 segala perhatian, kredit dan masa yg ak korbankan sia-sia semata.

Mahat akhirnya x percaya aku lagi. Kenapa? sebabnya, mlm terakhir ak texting dgn Mahat, dia nk sgt bercakap dgn ak scr lgsung tp ak x suka tu. dgn alasan, ak di rumah family kandung, dan ak risau tanggapan family kandung ak tentang pergaulan bebas ini. ak x setuju bila dia call nk berborak. tu bukan aku nk bergayut2 tanpa tujuan. ak x suka. dia akhirnya akur setelah ak memberikan alasan demi alasan.
tetapi lama kelamaan baru saat ini ak tawu dr Erin bahawa Mahat bercakap mcm2, menghamburkan kata-kata 'hina' terhdp ak dan Erin. kata-kata Mahat utk Erin lagi hina dr anjing. sgt x berperasaan untuk seorng lelaki budiman, jadi beliau adalah lelaki jahanam bukannya budiman. Patut ke perkataan "perempuan murah" tu suka2 je nk disebut?? Ape, lelaki tu mahal sgt ke? Kemudian dgn rasa x berslhnya mintak maaf.

Perasaan Erin cuba ak selam. ak sendiri jugak mungkin rasa yg sama. Tapi bagi lelaki jahanam tersebut, kalau aku jumpa kau memang bersepai gigi kau!

cerita ini masih panjang.! tp apa guna ak cerita panjang2? buat sakit hati ade lah

.
.
.
To Be Continued..................
.
.
.